"Декілька постів про подружжя" (публікація 3)

"Декілька постів про подружжя" (публікація 3)
Січень 30 20:29 2017 коментарів 1542 переглядів

Деякі посилання в Новому Завіті, щодо гідності Таїнства Подружжя.

В Новому Завіті крім події на весіллі у Кані Галилейській є ряд посилань де Подружжя підноситься до гідності Таїнства, яке є важливим в єднанні чоловіка та жінки.


В Євангелії від Марка знаходимо такі слова Ісуса:


«А на початку створення Бог створив їх чоловіком та жінкою. Ось чому чоловік покине свого батька - матір і пристане до жінки своєї, й обоє будуть одним тілом; тому вже не двоє, лише - одне тіло. Що, отже, злучить Бог, людина хай не розлучає» (Мар.10:6-9).


Зверніть увагу на слова: «Що, отже, злучить Бог, людина хай не розлучає». Важливість цих слів полягає в тому, що насправді двох людей чоловіка та жінку єднає Бог. Божа справа в Таїнстві Подружжя поєднати нареченого і наречену.


Коли двоє людей починають зустрічатися, пізнають один одного як особи, це має бути Божою справою. Бог єднає. Завдання закоханих відкритися на цю дію Божу: молитися, довіряти Богові, просити ласки у Бога про благословення.


Апостол Павло у своєму посланні до Ефесян цікаво порівнює відносини чоловіка до жінки з відносинами Ісуса Христа до своєї Церкви. Ось що він каже: «Чоловіки, любіть своїх жінок, як і Христос полюбив Церкву й видав себе за неї, щоб її освятити, очистивши купіллю води зо словом, щоб появити собі Церкву славну, без плями чи зморшки або чогось подібного, але щоб була свята й непорочна» (Еф.5:25-27).


Як полюбив Христос свою Церкву? Так, що життя Своє віддав за неї. Цим уривком Апостол Павло закликає чоловіків бути відповідальними за своїх жінок, до останнього свого подиху їх любити і дбати за них. Це одна з основ подружнього життя – бути відповідальними за спільне кохання.


 Зображення: Наш храм

 

бр. Іван Жуган, VI курс КТДС