"Найважливіше - це щоби ви були святими..." Слова Блаженнішого Любомира до семінаристів КТДС

"Найважливіше - це щоби ви були святими..." Слова Блаженнішого Любомира до семінаристів КТДС
Червень 07 22:49 2017 коментарів 1850 переглядів

"Незадовго ви станете священиками, вчителями Божої науки. Якщо хочемо, щоби люди мали той страх Господній, їх треба в тому дусі виховати. І власне вашим завданням як священиків буде виховувати нарід у почутті страху Господнього. Не страху перед карою, перед суддями чи міліцією – страх перед Богом. Почуття, що я повинен бути, якщо я вірую, доброю дитиною Божою. Виховувати людей в тому дусі будете ви. Тому я вам це згадую вже сьогодні."  (Слово Блаженнішого Любомира на свято Покрову Пресвятої Богородиці 14.10.2014 р.Б.)

"Багато в світі гріха, на жаль, на жаль і кожний з нас щось тут додає…Але Ісус Христос переміг, і звільняє нас і світ від гріха своєю перемогою. Старайтеся, щоби у вашому житті була перемога разом з Ісусом Христом". (Привітання зі святом Воскресіння, 2015 р.Б.)

"Ми всі повинні старатися ставати святими, бо інколи вичислюючи святих з календаря, ми немов би стоїмо збоку, немов би це нас не стосується . Думаємо, що щоб бути святим, треба бути греком чи ще кимось…А тут маємо перед очима наших рідних, а це примір для нас: якщо вони могли стати святими, засвідчити Христові в різні способи, то також можемо і всі ми, і повинні. Одним словом, святість не є щось чуже для нас. Ми так само, як всі інші на цілому світі впродовж століть можемо і повинні щиро старатися прославляти Господа Бога нашим життям".  (Зі звернення Блаженнішого Любомира з нагоди завершення 2014-2015 навчального року в КТДС)

"Трьохсвятительська семінарія… Чому Трьох Святителів? Тому, що вони мають бути приміром для питомців. Хтось з вас скаже: «ага, то всі ми маємо бути святителями?» Ну, може дехто з вас і буде святителем, але це не найважливіше. Найважливіше для нас – щоб ви були святими [...] Дуже важливо жити в спільноті, бути близьким до Господа Бога і цю любов передавати іншим, тим, кому будете служити". (Слово Блаженнішого Любомира на свято Трьох Святителів, 12.02.2017 р.Б., КТДС)

Медіа-центр КТДС