У КТДС відбувся день духовної віднови на чолі з отцем реколектантом ієрм. Романом Халусом, ЧНІ

У КТДС відбувся день духовної віднови на чолі з отцем реколектантом ієрм. Романом Халусом, ЧНІ
Листопад 02 20:16 2019 коментарів 1849 переглядів

2 листопада у стінах семінарії відбувся щомісячний день духовної віднови, який провадив ієрм. Роман Халус, ЧНІ.

В першій своїй науці під час проповіді отець говорив про важливість будь-яких наших життєвих доріг: дороги покликання, шляху до короткострокової цілі, шляху виконання нашого чергового завдання, а також і простої подорожі з одного міста в інше. «У кожній подорожі потрібно бути уважним, на кожному шляху слухайте людей та не перебирайте ними, а навпаки дякуйте Богу за те, що посилає вам їх, - навчав о. Роман, - будьте обачні та пильні, тому що диявол прагне знищити будь-які відносини». Також отець наголосив на тому, що знаходячи людей, з якими нам добре, ми хочемо з ними набутися, але ніколи не варто забувати, що справді набутися можемо тільки з Богом.

Під час другої науки отець звернувся до братів зі словами: «Ми йдемо шляхом нашого Господа, тому мусимо пам’ятати, що Він казав нам: "Я добрий пастир". Він не говорив, що Він зразковий чи найкращий, але казав "добрий". Браття, пам’ятайте, ми не мусимо гнатися за статусом "найкращий", найперше маємо бути добрими пастирями своєї пастви. Бувають також і моменти, коли ми відчуваємо себе неповноцінними, бо не є найкращими. Тоді пам’ятайте, що ви повинні бути добрими пастирями, такими, які не зважають на свої незначні недоліки та не картають себе через них». Також отець поділився великою кількістю історій зі свого служіння на Чернігівщині про те, як дивовижно Бог навертав певних людей, як просвічував їх через дуже різні та зовсім не випадкові життєві обставини. «Поставте собі питання, чи ми вміємо дорожити Богом, - порадив о. Роман, - та старайтеся давати відповідь на нього кожного ранку».

Під час третьої науки отець розповів історію одного священника. Де би він не був, куди би не їхав, він ніколи не знімав габіт і ніколи не цурався цього, тому що він чувся таким, який він є, чітко визначав себе Божим священником. Це є дуже важливо - розуміти, чому нам потрібно любити свою одіж, відчувати себе в підряснику так добре, що його відсутність буде приносити дискомфорт. Також о. Роман закликав пам’ятати про цінність спільної молитви, яку маємо в семінарії. Він пригадав час, коли він сам перебував у великій спільноті. Їхні спільні молитви завжди були сповнені великою теплотою та любов’ю, а такі моменти є неймовірно цінні для духовної особи, пам’ять про них вона проносить через усе своє життя.

Після завершення третьої науки о. Микола Семенишин сердечно подякував о. Роману від імені ректорату та всієї семінарійної спільноти за те, що він провів день духовної віднови в Київській Трьохсвятительській духовній семінарії.

Медіа-центр КТДС ім. арх. Гавриїла

https://www.youtube.com/watch?v=ifopmYOENtI&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=bURwv1PeTa0&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=tFTMGJTq_qs