Зустріч Блаженнішого Святослава з І курсом

Зустріч Блаженнішого Святослава з І курсом
Листопад 15 10:09 2017 коментарів 1397 переглядів

14 листопада в рамках свого візиту в семінарію Блаженніший Святослав, Патріарх УГКЦ, провів відкриту лекцію з патрології і патристики для усіх семінаристів, а відтак - зустріч з І курсом. Це є вже гарною традицією і яскравим прикладом батьківської турботи над нашою семінарією з боку Глави Церкви. На початку Блаженніший наголосив на викликах і труднощах семінарійного життя, акцентуючи на тому, що чекає семінаристів на кожному курсі, водночас, запевняючи у тому, що кожен із нас є потрібним Церкві, і думка про те, що священиків у нашій Церкві є забагато – міф. Зокрема, наголосив на особливій потребі східних теренів у пастирській опіці, звертаючись до братів із цих регіонів.

Зворушливим було знайомство Блаженнішого Святослава з кожним семінаристом І-го курсу особисто. Кожен брат розповів про свій шлях до семінарії, реакцію оточення, а особливо рідних, кому і чому завдячує та багато іншого. У подальшій розмові отець-ректор прот. Петро Жук, котрий водночас є куратором І-го курсу, нагадав почесному гостю, що курс дуже добре показує себе у навчанні, а один із першокурсників був учасником семінарійної команди на турнірі з історії між ВНЗ України, яка посіла ІІІ місце. Блаженніший Святослав повідомив, що читав про ці здобутки, радіє за такі успіхи і мотивував курс до подальшого навчання, а наприкінці зустрічі кожному брату подарував по одному комплекту книг, до якого увійшли: «Катехизм УГКЦ Христос наша Пасха», «Ювілейне святкування з нагоди 50-ї річниці перенесення мощей свщмч. Йосафата», «Христова Церква про деякі актуальні загрози у сфері моральності (гендерна ідеологія)» та власне книга Його Блаженства «У паломництві до гідності та свободи», пообіцявши подальше зростання нашої семінарійної бібліотеки і подальшу підтримку.

Ми як семінаристи І-го курсу щиро вдячні Його Блаженству за проведену зустріч, підтримку і заохочення і хочемо якнайкраще виправдати його віру в нас.

бр. Володимир Литвинчук, І курс